miercuri, 25 iulie 2012

Peninsula Istria - Litoralul Sloven

LITORALUL SLOVEN AL MARII ADRIATICE
Lioralul sloven, situat intre frontierele cu Italia si Croatia, are o lungime de 46 kilometri si este usor accesibil din toate partile Europei datorita pozitiei si modernei retele de autostrazi. Standardele hotelurilor, gastronomia, divertismentul, varietatea evenimentelor organizate si infrastructura turistica sunt de cea mai inalta calitate si se pot compara cu oricare alte destinatii de top din Europa.
Daca va doriti o ambianta sic, divertisment, forfota si plaja, alegeti Portoroz. Aceasta statiune balneara si termala, care raspunde oricaror exigente, este celebra inca din vremea fostului imperiu austro-ungar. In timpul zilei va puteti bucura de viata specifica plajelor cu nisip fin din statiunile de litoral de top. Daca va plimbati de-a lungul coastei si savurati un cappuccino intr-un bar de pe plaja, veti avea ocazia sa priviti o multime colorata, in plina efervescenta. Numeroase boutique-uri si taverne va imbie la cumparaturi. Cu toate acestea, Portoroz isi dezvaluie cu adevarat farmecul abia seara. Atunci totul devine posibil. Atmosfera incendiara din cazino, o cina romantica intr-un restaurant sau o noapte de dans in discoteca sunt doar cateva dintre detaliile care vor face de neuitat o vacanta la Portoroz. De-a lungul marii, in locatii cheie, va asteapta hoteluri de 4 si 5 stele cu o ambianta placute si toate facilitatile necesare pentru a va petrece timpul liber cat mai relaxant si diversificat cu putinta.  Portoroz se poate mandri si cu izvoare termale, centre wellness si nenumarate facilitati pentru relaxare si odihna.
Golfurile mai mici ale coastei slovene sunt mai linistite. Romanticii si cei interesati de istorie si cultura vor prefera oraselele medievale cu aer venetian precum Piran, Izola şi Koper. Centrul istoric al oraşului Koper este considerat unul din cele mai pitoreşti locuri din zona de nord a peninsulei Istria.  Izola este un oraş de coastă cu o tradiţie îndelungată a pescuitului. Zona turistică este concentrată în est, în golful Simonov zaliv, aici sunt centre pentru sporturi acvatice, hoteluri şi restaurante. Întregul oraş Piran, un vechi port la mare, este protejat ca monument cultural şi istoric şi şi-a păstrat aspectul medieval cu străzi înguste şi case compacte, care se ridică în trepte dinspre câmpie spre dealuri, dând întregii zone o atmosferă tipic mediteraneeană.
Linistea e un mare avantaj pe care o are golful Strunjan. In mijlocul vegetatiei mediteraneene bogate, cu pini si cedri frumos mirositori, zona aceasta are o clima deosebit de blanda, favorabila sanatatii, ce se datoreaza salinelor vechi. Cu centrul sau modern de terapie de pe malul marii, Strunjan nu reprezinta numai o buna alegere pentru vacantele de inot, ci si o alegere inspirata pentru curele de sanatate si relaxare.
Un loc pe care nu trebuie sa il ratati este salina de la Secovlje, situata la sud de Portoroz. Desemnate parc national in 2003, campurile destinate productiei de sare, existente inca din secolul al XIV-lea, se prezinta sub forma unei rezervatii naturale unice, numarand mai mult de 200 de specii de pasari marine, migratoare si plante rare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu